CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

BENARKAN CINTA ITU MENYAKITKAN

Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.

Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.

Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.

Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.

Tuesday, October 28, 2008

Universiti Kebangsaan Malaysia


MENARIK

·Susun atur laman utama agak kemas serta tersusun.

·Ada imej bunga raya pada sebelah atas kanan laman utama kerana melambangkan bunga kebangsaan bertepatan dengan UKM.

·Dapat menonton video korporat UKM yang mana tidak semua university lain memilikinya.

·Memaparkan perkembangan serta berita penting berkaitan UKM.

KELEMAHAN

· Tiada.

KELEBIHAN

·Kedudukan link tersusun dan tidak menimbulkan kekeliruan.

·Link yang berlainan untuk bahagian yang tidak berkenaan.

·Dapat dilayari dalam dua versi iaitu bahasa melayu dan english.

0 comments: